Travel Services Bergen

De Israël Reisspecialisten

 

Vanaf  € 1575,- per persoon

Groepsreis, 8 dagen
Prachtige rondreis waarbij u de hoogtepunten van Israël ziet.

- Iedere zondag gegarandeerd vertrek.
- Zeer compleet: inclusief alle excursies.
- Diverse data met Nederlands sprekende gids
.


Programma van dag tot dag bij vertrek op zondag

Zondag, eerste dag
Amsterdam - Tel Aviv

Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv en transfer naar uw hotel in Tel Aviv voor overnachting.

 

Maandag, tweede dag
Tel Aviv - Negev woestijn - Massada - Jeruzalem

U verlaat Tel Aviv zuidwaarts en rijdt langs Beer Sheva, de hoofdstad van de Negev woestijn en Arad over een prachtige woestijnroute. Aangekomen bij Massada aan de Dode Zee gaat u per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top - de laatste vrije Joodse vesting in de strijd tegen Rome. Vanaf de berg heeft u een fraai uitzicht over de Dode Zee. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden te drijven in de Dode Zee. Door naar Jeruzalem voor overnachting.

 

Dinsdag, derde dag
Jeruzalem (Nieuwe Stad)

U rijdt naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem, dan naar het Hof van Getsemane en de Kerk van Alle Naties. Hierna gaat u naar het Israëlmuseum (Shrine of the Book), waar zich de bekende Dode Zee rollen bevinden. Vervolgens gaat u naar het prachtig gerenoveerde model van Jeruzalem zoals het eruit zag in de tijd van de Tweede Tempel. Uiteraard bezoekt u ook Yad Vashem, het eerbetoon aan de zes miljoen joden die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. In de middag rijdt u naar het pittoreske dorpje Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

 

Woensdag, vierde dag
Jeruzalem (Oude Stad) - evt. Bethlehem
Via één van de porten van de Oude Stad wandelt u de Joodse Wijk binnen. U bezoekt de Klaagmuur, het Tempelplein en de kleurrijke bazaar. U loopt over de Via Dolorosa, de Kruisweg van Christus met zijn staties tot het laatste punt, de Heilig Grafkerk. Vervolgens rijdt u naar de Zionsberg en bezoekt het graf van Koning David, de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormitio Abdij. Indien de situatie dat toelaat vertrekt u naar Bethlehem (Palestijnse autoriteit) om de Geboortekerk en de Herdersvelden te bekijken. Overnachting in Jeruzalem.

 

Donderdag, vijfde dag
Beit Shean - Nazareth - Galilea
U verlaat Jeruzalem en rijdt richting het noorden, langs Jericho, de oudste stad ter wereld. Door de prachtige Jordaanvallei rijdt u naar Beit Shean met de opgravingen van de Romeins/Byantijnse stad Skythopolis. Dan naar Nazareth waar u de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef bezoekt. Verder naar Safed, stad van de Kabbalah. U maakt een wandeling door de mystieke straatjes en bezoekt een synagoge en de mooie artiestenwijk. Dan gaat u naar een kibboetshotel voor overnachting.

 

Vrijdag, zesde dag
Golan Hoogvlakte - omgeving Meer van Tiberias

U rijdt naar de Golan Hoogvlakte en ziet onderweg enkele Druzendorpen. U brengt een bezoek aan een voormalige Syrische vesting op de hoogvlakte. Via Banias, één van de bronnen van de Jordaan, gaat u naar de Berg der Zaligsprekingen. Daarna bezoekt u de ruïne van een oude synagoge en het huis van Petrus in Capernaum. Dan Tabgha, bekend van de vermenigvulidiging van de vissen en broden. Vervolgens rijdt u door naar Tiberias, waar u een korte toer maakt door het "Old center of Jewish learning". Terug naar de kibboets voor onvernachting.

 

Zaterdag, zevende dag
Acco - Haifa - Tel Aviv
U reist dwars door Galilea naar de kruisvaarderstad Acco. U maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Door naar Haifa, waar u een kort bezoek brengt aan de Perzische tuinen van de Bahai en een prachtig uitzicht heeft over de baai vanaf de berg Karmel. Langs de kust rijdt u verder naar Caesarea, wat eens de hoofdstad van het Romeinse Judea was. U eindigt de dag met een korte rit door Tel Aviv en het oude Jaffa. Overnachting in uw hotel in Tel Aviv.

 

Zondag, achtste dag
Tel Aviv - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u met een transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.